Om mig

Om mig 2017-09-27T14:33:15+02:00

Jag är född i Burkina Faso i Västafrika. Jag är uppvuxen med en farfar som var bonde och terapeut inom Västafriskansk manuell medicin, som inkluderar traditionell massage. Jag gick i skolan i Ouagadougou, huvudstaden i Burkina Faso, där mina föräldrar bor. Varje lov åkte jag till farfar i byn för att hjälpa till med jordbruket och för att lära mig att ta hand om människor som kom till farfar för att få hjälp genom massage och annan traditionell behandling.

Efter min farfars bortgång fortsatte jag att massera, men inte hans patienter eftersom jag gick i skolan i Ouagadougou och var för ung för att ta detta ansvar. Istället masserade jag mina klasskamrater i skolan på rasterna, och de uppskattade min massage. Min lärare fick reda på att jag masserade och han blev också intresserad av min massage. Så småningom masserade jag alla lärare och hade inte tid att massera mina klasskamrater. Jag brukade också möta kvinnor som arbetade med trädgårdsodling, vilket är viktigt för att göra mitt vackra land grönt. De lärde mig om hur man använder olika växter, och jag stöttade dem genom att ge dem lite massage. Dessa kvinnor uppskattade min massage och kände sig i form efter mina besök, och de rådde mig att fortsätta inom massagen.

2006 började jag massera dansare på flera olika danskompanier i Ouagadougou och vid olika dansfestivaler. Jag började även massera ambassadtjänstemän och andra utlandsboende i Ouagadougou. 2008 gjorde jag en och en halv månads intensiv teori och praktik om anatomi och fysiologi med två Schweiziska sjukgymnaster, för att fördjupa mina kunskaper om indikationer och kontraindikationer för massage. Jag åkte till Bamako i Mali 2009 för att besöka vänner som hade ett vandrarhem, och där började jag massera turister på vandrarhemmet och på hotell. Efter en tids pendlande mellan Bamako och Ouagadougou, installerade jag mig i Bamako och lärde mig nya maliska tekniker. I Bamako träffade jag min svenska fru, och 2011 flyttade jag till Sverige. Efter avslutad sfi-kurs började jag min svenska massageutbildning på Hälsoteket i Solna. Jag blev diplomerad massör i svensk klassisk massage 2012, och för att fördjupa mig fortsatte jag med utbildningen till diplomerad medicinsk massageterapeut och blev diplomerad 2013. Jag är certifierad massör av Branschrådet Svensk Massage.

Jag tycker om att promenera i naturen och att träna. Jag leder jympa på Friskis&Svettis i Uppsala.